RCA Ieftin 2014

RCA Ieftin 2014 - puteti comanda cea mai ieftina asigurare RCA in functie de modelul masinii si datele dumneavoastra.

Completati campurile din formular, iar calculatorul va afisa lista ofertelor.

RCA Ieftin 2014  
In acest moment calculatorul RCA este indisponibil.
 

Asigurarea de Raspundere Civila Auto - denumita si RCA - este o asigurare prin care persoanele prejudiciate in urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite.
Asigurarea de Raspundere Civila Auto RCA este obligatorie pentru toti conducatorii auto si acopera pagubele produse tertilor, pe teritoriul Romaniei.
Scopul Asigurarii RCA este ca persoana prejudiciata sa primeasca despagubiri pentru daunele materiale suferite, independent de vointa sau situatia materiala a celui care a produs accidentul. Astfel, asigurarea de raspundere civila auto RCA este in interesul persoanei pagubite, dar si in interesul celui care a produs accidentul prin evitarea de cheltuieli insemnate.
Asigurarea de raspundere civila auto RCA este complet diferita de asigurarea Casco. Aceasta din urma este o asigurare facultativa - deci nu este obligatorie - prin care persoana care primeste despagubiri pentru daunele produse autovehicului sau este asiguratul, respectiv proprietarul masinii asigurate.
Chiar daca un conducator auto a incheiat o asigurare Casco, acesta este obligat conform legii sa incheie si o Asigurare de raspundere civila auto RCA.
In situatia in care provocati un accident si nu detineti o asigurare RCA valabila, persoana pe care ati prejudiciat-o este indreptatita sa solicite despagubiri direct de la dumneavoastra pe cale amiabila sau urmare a unei decizii judecatoresti.