Asigurarea de raspunderea civila auto obligatorie Ardaf

Asigurare Reasigurare ARDAF S.A.

Asigurari RCA de la Asigurare Reasigurare ARDAF S.A. - Descriere produs

Prin contractul de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, ARDAF acopera raspunderea civila delictuala a proprietarului sau a utilizatorului unui autovehicul pentru prejudiciile produse unei terte parti.

Comanda

Obiectul si Prima de asigurare

Obiectul asigurarii Asigurarea de raspundere civila auto este obligatorie pentru toate persoanele care detin autovehicule inmatriculate/inregistrate sau supuse inmatricularii in Romania.
Prima de asigurare -
Sume asigurate Limite despagubire 2010 (echivalente in lei, la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii evenimentului, comunicat de B.N.R.): 500.000 euro pentru pagube materiale; 2.500.000 euro pentru vatamari corporale. Limite despagubiri 2011 (echivalent in lei, la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii evenimentului, comunicat de B.N.R.): 750.000 euro pentru pagube materiale; 3.500.000 euro pentru vatamari corporale.
Reduceri Reduceri acordate la incheierea politei RCA impreuna cu asigurarea CASCO. Persoanele fizice pensionate beneficiaza de o reducere cu 25% a primelor de asigurare in baza talonului de pensie sau a deciziei de pensionare. Persoanele cu deficiente locomotorii, detinatoare de motocicluri si de autoturisme adaptate infirmitatii lor, inclusiv cele primite de acestea in folosinta, probate cu documente justificative, beneficiaza de o reducere cu 50% a primelor de asigurare.
Fransiza asigurarii -
Perioada asigurarii - Acoperirea in timp 6 sau 12 luni, in functie de optiunea asiguratului.
  Comanda  

Constatare Daune si Plata asigurarii

Constatarea si stabilirea daunelor sau pagubelor -
Plata asigurarii -
Reintregirea sumei asigurate -
Reinnoirea asigurarii -
  Comanda  

Riscuri asigurate

Riscurile asigurate Se asigura desbagubiri, sub forma baneasca, pentru: vatamari corporale sau deces; pagube materiale; pagube ca urmare a lipsei de folosinta a autovehiculului avariat, in cazul in care autovehiculul reprezinta mijlocul cu care persoana prejudiciata isi realizeaza obiectul de activitate; cheltuieli legate de reprezentarea juridica, in cazul cererilor de despagubire.
  Comanda  

Excluderi din asigurare

Excluderi din asigurare Asiguratorul nu acorda despagubiri pentru: situatiile in care proprietarul/utilizatorul/conducatorul autovehiculului vinovat nu are raspundere civila, daca accidentul a fost produs: de un caz de forta majora, din culpa exclusiva a persoanei prejudiciate/unei terte persoane; prejudiciile suferite de conducatorul autovehiculului raspunzator de producerea accidentului; prejudiciile pentru care nu se face dovada valabilitatii la data accidentului a asigurarii obligatorii RCA sau asiguratorul RCA nu are raspundere; partea din prejudiciu care depaseste limitele de raspundere; amenzile de orice fel si cheltuielile penale la care ar fi obligate persoana autovehiculului asigurat, raspunzatoare de producerea prejudiciului, precum si cheltuielile de executare a hotararilor penale privind plata despagubirilor.
Excluderi speciale -
  Comanda  

Limitele asigurarii

Limite de raspundere -
Limite teritoriale -
  Comanda  

Alte informatii

Obligatiile asiguratilor Asiguratul este obligat sa: mentina valabilitatea contractului de asigurare prin plata primelor de asigurare; notifice Asiguratorului RCA, despre intentia de a denunta asigurarea obligatorie RCA, cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea perioadelor pentru care se incheie asigurarea.
Compensare -
Coautorat -
Asigurari suplimentare -
Reziliere -
Observatii -
  Comanda  
Nota: Produsele sunt furnizate direct de catre banci si alte institutii financiare. Actualizarea produselor se face numai pe baza informatiilor transmise de catre acestea. Sunt posibile eventuale neconcordante pe perioade scurte de timp, corespunzatoare intervalului dintre comunicarea informatiilor si efectuarea modificarilor pe site. O serie de indicatori, precum DAE si rata lunara, sunt calculati de Efin, pe baza calculatoarelor proprii, care pot fi diferite de cele ale institutiilor respective.

 

Alte produse de la Asigurare Reasigurare ARDAF S.A.: 
 
Abonare newsletter


Comentarii


1 comentariu


Regla , acum over 10 years
  (200)   (197)

In data de 11.08.2009 am fost victima unui aidccent rutier: am oprit autoturismul in spatele unui alt autopturism ce intentiona sa vireze la stanga pt a intra la un PECO (drumul avand o singura banda de mers pe sens). Un TIR, cu sofer din Bulgaria, a intrat in depasirea noastra, pe partea dreapta, venind foarte aproape si la incercarea de intrare pe banda de mers m-a acrosat cu bara din spate a remorcii. Mi-a fost distrusa portiera fata dreapta, aripa dreapa, oglinda, toata partea dreapta. Politia a facut procesul-verbal de constatare, a enumerat daunele produse, i-a retinut permisul de conducere bulgarului, care a recunoscut ca a gresit si a fost de acord ca reparatia autoturismului meu sa se faca pe asigurarea (cartea verde) detinuta de el, fapt consemnat in P-V de constatare. Pe 12.08.2009 am deschis dosarul la firma AVUS International din Buc., timitand prin fax toate doc cerute, iar pe 14.08.2009 am dat documentele in original reprez. firmei, care la aceias data a intocmit si raportul de constatare daune si l-a inaintat firmei. Pe 26.08.2009 am scos autoturismul de la reparat si am depus la reprez. AVUS: factura de reparare, chitanta de achitare a reparatiei, devizul de reparatie, inclusiv schite cu piesele inlocuite din angrenajul autoturismului (nu au fost pise sau lucrari in plus fata de cele constatae de reprez. firmei de asigurari) cat cererea de despagubire. In urma unei conv. tf. la AVUS mi s-a spus ca trebuie sa astept acordul firmei de asigurari din Bulgaria ( care ar putea veni in 4-5 saptamani) si, in cazul in care acestia vor fi de acord, abia de atunci peste cca 15 zile sa ma astept sa mi se plateasca daunele conform facturei. Ce as putea sa fac sa imi recuperez banii mai repede? Ma intreb ce rost are aceasta firma romaneasca de broker de asigurare-reasigurare pana la urma? Va multumesc anticipat pt un eventual raspuns pertinent.
 

Avantaje produs

  • Asigurarea de accidente oferita gratuit pentru soferul autovehiculului.
  • Daca persoana fizica detine o polita RCA ARDAF, atunci ea beneficiaza gratuit de Carte Verde pentru toate tarile semnatare ale conventiei Carte Verde.
  • -