Asigurarea auto obligatorie RCA Groupama

Groupama Asigurari S.A.

Asigurari RCA de la Groupama Asigurari S.A. - Descriere produs

Groupama Asigurari ofera clientilor o asigurare adaptata profilului, in functie de varsta, de categorie, marca si tipul masinii, de zona unde aceasta este inmatriculata, de specificul activitatii lor si de utilizarea autovehiculului.

Comanda

Obiectul si Prima de asigurare

Obiectul asigurarii Autovehiculul din polita de asigurare.
Prima de asigurare -
Sume asigurate Limite despagubire 2010 (echivalente in lei, la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii evenimentului, comunicat de B.N.R.): 500.000 euro pentru pagube materiale; 2.500.000 euro pentru vatamari corporale. Limite despagubiri 2011 (echivalent in lei, la cursul de schimb al pietei valutare la data producerii evenimentului, comunicat de B.N.R.): 750.000 euro pentru pagube materiale; 3.500.000 euro pentru vatamari corporale.
Reduceri Persoanele cu deficiente locomotorii care isi incheie RCA la Groupama Asigurari beneficiaza de reducerea de 50%. Pensionarii beneficiaza in acest an de tarife cu 20% mai mici pentru asigurarea autoturismelor. Reducere pentru vehicule detinute de institutii ale statului, unitati sanitare si de invatamant, precum si pentru autospecializate destinate utilizarii in agricultura sau constructii. Reducerile pentru politele RCA incheiate la Groupama Asigurari de catre pensionari nu se cumuleaza cu reducerile oferite pentru persoanele cu deficiente locomotorii.
Fransiza asigurarii -
Perioada asigurarii - Acoperirea in timp 6 sau 12 luni, in functie de optiunea asiguratului.
  Comanda  

Constatare Daune si Plata asigurarii

Constatarea si stabilirea daunelor sau pagubelor -
Plata asigurarii -
Reintregirea sumei asigurate -
Reinnoirea asigurarii -
  Comanda  

Riscuri asigurate

Riscurile asigurate Prejudiciile de care asiguratul sau persoanele cuprinse in asigurare raspund, in baza legii, fata de terte persoane pagubite prin accidente de autovehicule pe teritoriul Romaniei, cat si in toate statele precizate in documentul Carte Verde, precum si cheltuielile facute de asigurati in procesul civil, respectiv: avarii ale autovehiculelor, deces sau vatamare corporala a persoanelor din autovehiculul avariat.
  Comanda  

Excluderi din asigurare

Excluderi din asigurare Asiguratorul nu acorda despagubiri pentru: situatiile in care proprietarul/utilizatorul/conducatorul autovehiculului vinovat nu are raspundere civila, daca accidentul a fost produs: de un caz de forta majora, din culpa exclusiva a persoanei prejudiciate/unei terte persoane; prejudiciile suferite de conducatorul autovehiculului raspunzator de producerea accidentului; prejudiciile pentru care nu se face dovada valabilitatii la data accidentului a asigurarii obligatorii RCA sau asiguratorul RCA nu are raspundere; partea din prejudiciu care depaseste limitele de raspundere; amenzile de orice fel si cheltuielile penale la care ar fi obligate persoana autovehiculului asigurat, raspunzatoare de producerea prejudiciului, precum si cheltuielile de executare a hotararilor penale privind plata despagubirilor.
Excluderi speciale -
  Comanda  

Limitele asigurarii

Limite de raspundere -
Limite teritoriale -
  Comanda  

Alte informatii

Obligatiile asiguratilor Asiguratul este obligat sa: mentina valabilitatea contractului de asigurare prin plata primelor de asigurare; notifice Asiguratorului RCA, despre intentia de a denunta asigurarea obligatorie RCA, cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea perioadelor pentru care se incheie asigurarea.
Compensare -
Coautorat -
Asigurari suplimentare -
Reziliere -
Observatii -
  Comanda  
Nota: Produsele sunt furnizate direct de catre banci si alte institutii financiare. Actualizarea produselor se face numai pe baza informatiilor transmise de catre acestea. Sunt posibile eventuale neconcordante pe perioade scurte de timp, corespunzatoare intervalului dintre comunicarea informatiilor si efectuarea modificarilor pe site. O serie de indicatori, precum DAE si rata lunara, sunt calculati de Efin, pe baza calculatoarelor proprii, care pot fi diferite de cele ale institutiilor respective.

 

Alte produse de la Groupama Asigurari S.A.: 
 
Abonare newsletter


Comentarii


1 comentariu


gogu41 , acum over 11 years
  (177)   (175)

reducerea de 2o % pt.pensionari , se cumuleaza cu reducerea de 15 % pentru pensionarul care are domiciliul in alta parte decat resedinta de judet?(are domiciliul intr-o localitate oarecare din judet - oras/comuna dar, alta decat cea a judetului !)” Am pus intrebarea aici, pentru-ca , la "Intreaba aici !" de nenumarate ori m-i s-a respins posibilitatea. Multumesc.
 

Avantaje produs

  • Pentru toate politele RCA incheiate la Groupama Asigurari se ofera acoperire extinsa pe Carte Verde pentru toate tarile precizate pe documentul Carte Verde, fara plata unei prime suplimentare.
  • Groupama Asigurari acorda despagubiri pentru prejudiciile de care asiguratii raspund, in conformitate cu legislatia in vigoare din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul si cu cel mai mare nivel de despagubire dintre cel prevazut de legislatia respectiva si cel din Romania.
  • Groupama Asigurari vine in intampinarea nevoilor clientilor sai, prin stabilirea tarifului asigurarii de raspundere civila auto in mod diferentiat, in functie de judetul de resedinta al asiguratului, varsta acestuia, precum si marca masinii pentru care se incheie aceasta asigurare.