Asigurare RCA

Asigurare Reasigurare ASTRA S.A.

Asigurari RCA de la Asigurare Reasigurare ASTRA S.A. - Descriere produs

Asigurarea obligatorie RCA oferita de Astra acopera raspunderea civila delictuala a proprietarului sau a utilizatorului unui vehicul pentru prejudiciile produse unei terte parti prin intermediul vehiculului.

Comanda

Obiectul si Prima de asigurare

Obiectul asigurarii Vehicule supuse inmatricularii sau inregistrarii in Romania.
Prima de asigurare Nivelul primelor de asigurare este stabilit in functie de tipul proprietarului (persoana fizica sau persoana juridica), felul si caracteristicile tehnice ale vehiculului, perioada de valabilitate a asigurarii etc.
Sume asigurate Limitele de despagubire pentru anul 2010: 2500000 euro (vatamari corporale si deces), 500000 euro (pagube materiale); pentru 2011: 3500000 (vatamari corporale si deces), 750000 (pagube materiale); pentru 2012: 5000000 (vatamari corporale si deces), 1000000 (pagube materiale).
Reduceri 20% pentru pensionari; 50% pentru persoane cu deficiente locomotorii. 20% in functie de vechimea permisului de conducere.
Fransiza asigurarii -
Perioada asigurarii - Acoperirea in timp In functie de situatia inmatricularii/inregistrarii vehiculului, contractul de asigurare RCA se incheie pe perioada determinata, astfel: 12 luni sau 6 luni, pentru vehicule inmatriculate/inregistrate; pe perioada de valabilitate a autorizatiei provizorii de circulatie, pentru vehicule care se inmatriculeaza/inregistreaza provizoriu, dar nu mai mult de 60 de zile; pe perioada inmatricularii/inregistrarii temporare, dar nu mai mult de 12 luni; pe o perioada de maximum 30 de zile de la data dobandirii proprietatii, pentru vehicule inmatriculate/inregistrate in alte state membre (tarile membre al Spatiului Economic European, Elvetia, Croatia si Andorra), pentru care se solicita asigurarea in vederea inmatricularii/inregistrarii; pe perioade de cate o luna, dar nu mai mult de 3 luni, pentru vehicule inmatriculate/inregistrate in state terte (altele decat statele membre), pentru care se solicita asigurarea in vederea inmatricularii/inregistrarii.
  Comanda  

Constatare Daune si Plata asigurarii

Constatarea si stabilirea daunelor sau pagubelor -
Plata asigurarii -
Reintregirea sumei asigurate -
Reinnoirea asigurarii -
  Comanda  

Riscuri asigurate

Riscurile asigurate Riscuri acoperite: vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial; pagube materiale; pagube consecinta a lipsei de folosinta a vehiculului avariat; cheltuieli de judecata efectuate de catre persoana prejudiciata.
  Comanda  

Excluderi din asigurare

Excluderi din asigurare Asiguratorul nu acorda despagubiri pentru: situatiile in care proprietarul/utilizatorul/conducatorul autovehiculului vinovat nu are raspundere civila, daca accidentul a fost produs: de un caz de forta majora, din culpa exclusiva a persoanei prejudiciate/unei terte persoane; prejudiciile suferite de conducatorul autovehiculului raspunzator de producerea accidentului; prejudiciile pentru care nu se face dovada valabilitatii la data accidentului a asigurarii obligatorii RCA sau asiguratorul RCA nu are raspundere; partea din prejudiciu care depaseste limitele de raspundere; amenzile de orice fel si cheltuielile penale la care ar fi obligate persoana autovehiculului asigurat, raspunzatoare de producerea prejudiciului, precum si cheltuielile de executare a hotararilor penale privind plata despagubirilor.
Excluderi speciale -
  Comanda  

Limitele asigurarii

Limite de raspundere -
Limite teritoriale In limitele teritoriale de acoperire ale contractului de asigurarea RCA se garanteaza, in baza aceleasi prime de asigurare, acoperirea prejudiciilor in conformitate cu legislatia in vigoare din statul pe teritoriul caruia s-a produs accidentul de vehicul, la limita superioara de despagubire dintre legislatia statului respectiv si limitele prevazute in contractul de asigurare RCA.
  Comanda  

Alte informatii

Obligatiile asiguratilor Asiguratul este obligat sa: mentina valabilitatea contractului de asigurare prin plata primelor de asigurare; notifice Asiguratorului RCA, despre intentia de a denunta asigurarea obligatorie RCA, cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea perioadelor pentru care se incheie asigurarea.
Compensare -
Coautorat -
Asigurari suplimentare -
Reziliere -
Observatii -
  Comanda  
Nota: Produsele sunt furnizate direct de catre banci si alte institutii financiare. Actualizarea produselor se face numai pe baza informatiilor transmise de catre acestea. Sunt posibile eventuale neconcordante pe perioade scurte de timp, corespunzatoare intervalului dintre comunicarea informatiilor si efectuarea modificarilor pe site. O serie de indicatori, precum DAE si rata lunara, sunt calculati de Efin, pe baza calculatoarelor proprii, care pot fi diferite de cele ale institutiilor respective.

 

Alte produse de la Asigurare Reasigurare ASTRA S.A.: 
 
Abonare newsletter


Comentarii


0

Avantaje produs

  • La ASTRA ASIGURARI clientul beneficiaza GRATUIT de extinderea limitelor teritoriale de acoperire ale contractului de asigurare RCA pentru un numar de 15 tari membre ale Sistemului Carte Verde (Albania, Andorra, Bosnia si Hertegovina, Belarus, Croatia, Israel, Iran, Maroc, Moldova, Macedonia, Rusia, Serbia, Tunisia, Turcia, Ucraina).
  • Persoanele fizice pot incheia contractul de asigurare RCA accesand site-ul www.astraonline.ro si sa beneficieze de avantaje suplimentare: livrare GRATUITA, plata in 6 rate fara dobanda prin Card Avantaj, emitere imediata pentru plata online cu cardul, reduceri pentru alte tipuri de asigurari facultative.
  • Riscurile pe care le acopera sunt valabile indiferent de locul in care s-a produs accidentul de vehicul (drumuri publice, drumuri care nu sunt deschise circulatiei publice, in incinte si in alte locuri), atat in timpul deplasarii, cat si in timpul stationarii vehiculului asigurat.